0

Ülkenin ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda KPSS sınavlarının önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Her yıl milyonlarca kişi devlet memuru olabilmek için bu sınavlara girmekte ancak KPSS’ ye nasıl hazırlanmalı? bilmemektedir.
Sınava giren kişi sayısı her sene artmakta ve bu da girilmek istenilen kurumların puanlarını yükselten bir etken olmaktadır. Peki KPSS sınavlarında başarılı olmak için nasıl bir çalışma metodu izlemeliyiz yani bir başka deyişle adaylar sınava nasıl hazırlanmalı? Gelin isterseniz bu konuyu hep beraber inceleyelim.


ALES Mantığına Göre Çalışın

2013 KPSS sınavı ile beraber genel yetenek sınavındaki matematik ve Türkçe testlerinin mantığı ALES sınavı mantığına yaklaştırılmış yani bu testler daha zorlaştırılmıştır. Burada daha çok mantık ağırlıklı soruların sorulması özellikle sınavı zamanında yetiştirme konusunda adaylarda ciddi sıkıntılara sebebiyet vermiştir. Bu nedenle bizim size tavsiyemiz öncelikle KPSS’ ye hazırlık kitabı almadan önce bir ALES kitabı almanızdır. ALES kitaplarındaki soru tarzlarını görerek çalışmalarınızı buna göre yapmanız size sınavda matematik ve Türkçe testlerinde başarıya götürecek yollardan biridir.


Farklı Kaynaklardan Faydalanın

İkinci olarak KPSS’ de başarılı olmak için size önerimiz  konu ile ilgili piyasada satılan farklı kaynaklardan yararlanmak ve soru çözerken zaman tutarak soruları çözmenizdir.


Gündemi Takip Edin


Tarih testlerinden 3 soru çıkartılarak genel kültür testlerindeki soru sayısına eklenmiş ve genel kültür soruları 3 ten 6 ya çıkartılmıştır. Bu nedenle genel kültür sorularını yaparak diğer adayların önüne geçmek istiyorsanız muhakkak ülke gündemini takip etmeniz gerekmektedir. 


Umarım sizler için faydalı bir paylaşım olmuştur, sizler için araştırmaya devam ediyorum, hoşçakalın.

Yorum Gönder

 
Top