0
KPSS memurluk sınavında işimizi kolaylaştıran/zorlaştıran bazı unsurlar var. Bunlar;

-Öğrenim seviyemiz
-Mezun olduğumuz mezuniyet alanımız/bölümümüz
-Alanımızda yarıştığımız rakip sayısı
-Kpss Memurluk alımındaki genel politikalar...

olarak dört ana başlıkta sıralanabilir. Gelin bir de bunların ayrıntılarına inelim.


Öğrenim Seviyesi: Bildiğiniz üzere KPSS B grubu memurluklar için

*Ortaöğretim
*Lise
*Lisans

seviyeleri olmak üzere üç öğrenim seviyesi mevcut. Kpss Memurluk kadroları da en fazla Lisans mezuniyet grubuna verilmektedir. En az kadro ise ortaöğretim düzeyi memurluklar içindir.

Mezuniyet Alanı/Bölümü: Geçmiş yıllarda yapılmış alımları ve verilen kadro sayılarını incelediğimizde, bölümümüzün genel şansını görebiliriz. Bu bağlamda mezuniyet alanımız da önemlidir. Rakip sayısı çok olan bir bölüm ile az olan bir bölümün şansları da eşit değildir. Tabi burada verilen kadro sayısını kıyas etmeden yorum yapmak yanlış olur. Rakibimizin az olduğu bir bölüm mezunu olabiliriz ama verilen kadro sayısı çok düşük ise avantajımızın esprisi de kalmayacaktır.

Rakip Sayısı: Bulunduğumuz öğrenim seviyesi olsun, mezun olduğumuz bölüm olsun, rakibimiz ne kadar çok ise işimiz o denli zorlaşacaktır. Bu sebeple aradan sıyrılmak için bişeyler yapmanız gerekir. Bununla ilgili ilerleyen zamanlarda yazılar paylaşacağım.

Kpss Memurluk Alımındaki Genel Politikalar: Bu durum da adaylar için çok önem arz etmektedir. Misal son yıllarda önlisans mezunu memur kadro sayıları daha çok artmış durumda. Bu da önlisans mezunlarının bir avantaj elde etmesi anlamına gelir. Yine son zamanlarda İİBF(iktisadi ve idari bilimler fakültesi) mezunlarına ayrılan kadro sayısı iyice azalmış, aday sayısı ise yüksek oranda artmıştır. Haliyle İİBF mezunları için handikap yaratan bir durum olmuştur bu.

Ben şimdi yine sizler için nasıl faydalı olabilirim diye düşünmeye çekiliyorum, hoşçakalın.

Yorum Gönder

 
Top