9
Kpss memurluk sürecini yaşayan ve hala yaşamakta olan tüm adaylara merhaba...

Yaklaşan 2016 KPSS memurluk sınavı ile birlikte heyecan da stres de kol kola artıyor. Ne yapacağımızı, nereden başlayacağımızı tespit etmekte zorlanıyoruz. Bu kritik 2016 KPSS sınavı öncesinde ben de sizlere elimden geldiğince tavsiyelerde bulunacağım ve yardımcı olacağım.

Bu yazımda değinmek istediğim konu, merkezi atamalarda şansı çok düşük olup da açıktan personel alımları yoluyla bir kadroya yerleşme peşinde olanların dikkat edeceği kilit noktalardır.

Her ne kadar torpil vs. konularında her daim isyan etsek de en sağlıklı en torpilsiz ve güvenilir atama yolu ÖSYM'nin gerçekleştirdiği merkezi atamalardır. Fakat hızla artan aday ve rakip sayısı ve aynı oranda yükselmeyen hatta azalan memur kadro sayıları ile merkezi yerleştirme neticesinde yerleşmek çok zorlaştı. Önerim de tam bu noktada... En az 70 puan alabilmek...


KPSS'de 70 Puan Neden Önemli ?

Benim gözümde 70 puanın önemi adliye alımlarından geçiyor... Özellikle Zabıt katibi alımları... KPSS memurluk sınavında alacağınız en az 70 puanla, adliyelerin yaptığı ve yapmaya da yoğun olarak devam edeceği personel alımlarında şansınızı deneyebilirsiniz. Özellikle klavye kullanımı konusunda hız ve doğru yazım anlamında yeteneğiniz de varsa Zabıt Katibi olarak atanmanız çok mümkün.


Zabıt katibi olmak için neler gerekli ?

Kısaca özetlemek gerekirse adliyelerde zabıt katibi olabilmek için KPSS Memurluk sınavından en az 70 puan almanız gerekmektedir.Bunun dışında, bilgisayar sertifikası almış olmak veya öğrenim sürecinizde bilgisayar dersi gördüğünüzü belgelemiş olmanız gerekir. Bir de klavyede, 3 dakika içerisinde düzgün ve hatasız en az 90 kelime yazabiliyorsanız kamuya personel olarak girmeniz işten bile değil...


Bir sonraki faydalı yazılar için görüşmek üzere.

Yorum Gönder

  1. sınava gireceklere başırılar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. İş bulmak hele de memur olmak gitgide daha zorlaşıyor sanki, gireceklere başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sınava katılacaklara başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  4. KPSS süreci oldukça sancılı bir sürek.. Emeklerin karşılığının alınması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. KPSS için gerekli puanı belirtmeniz harika olmuş, kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bilgi için teşekkürler katılan arkadaşlara bol şans..

    YanıtlaSil
  7. düzgün ve şaibesiz bir sınav olması dileğiyle girenlere başarılar...

    YanıtlaSil
  8. kpss ile atanmış biri olarak güzel bir site olmuş başarılar dilerim bloğuma da beklerim =)

    YanıtlaSil

 
Top