0
Kpss Memurluk süreci içindeki adayları, bu süreç içerisinde bilgilendirmenin yanısıra, ele avuca gelir personel alım ilanlarından da elimden geldiğince haberdar etmeye çalışacağım.

Gerek KPSS puanı ile gerekse kurumların kendilerinin gerçekleştirdiği sınavlar ile personel alımları yapılmaya devam ediyor. Zaten halihazırdaki endişemiz de özellikle kamu kurumlarının kendi yaptıkları sınav ile personel ihtiyaçlarını gidermek istemesidir. Özünde çok iyi bir sistem olarak görsem de uygulamada oluşacak çarpıklıkları tahmin edebildiğim için iyi bir yöntem olduğunu düşünmüyorum.

KPSS memurluk sürecindeki adaylar esas olarak ÖYSM merkezi yerleştirme yoluyla yapılan alımlara odaklanmakla birlikte diğer personel alım fırsatlarını da takip etmeliler. Bunlardan en önem arz edenleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım yeri geldikçe.

Eğer ki çalışma temposundan kaçınmak istemiyorsanız, hedef odaklı biriyseniz ve ilerleme yanlısıysanız sizlere banka alımlarını tavsiye ederim. Bu bağlamda şu an ki yazım ile zilere Ziraat Bankası alımlarından bahsedeceğim.


Ziraat Bankası 2015 Personel Alımları

Genel anlamda her yıl olduğu gibi 2015 yılında da Ziraat Bankası Personel Alımı son sürat devam etmektedir. Katılım Bankası hüviyetine dönüşmekte olan Ziraat Bankası, 2015 yılında 3000'e yakın Personel almaya planlamış görünüyor. Bir kaç madde de Ziraat Bankası Alım İlanları hakkında bilgi verelim şimdi:

1) Sınavlarını kendisi yapmaktadır.
2) Genelde 30 Genel Kültür 30 Genel Yetenek ve 40 Alan Bilgisi olmak üzere soru dağılımı vardır.
3) Birçok ilde sınav merkezi mevcuttur.
4) İl bazında oluşan taban puanlara göre mülakata katılanlar belirlenir.
5) Mülakat aşamasında muhakkak bir referans(etkili veya değil farketmez) edinmeniz yararınıza olacaktır.
6) Kafanızda, "torpilim yok, alınma ihtimalim yok" düşüncesini tutmayın. Kendinize güvenerek hareket edin.
7) Ziraat Bankası en sağlam kurumlardan biridir. Diğer bankalardaki işten çıkma-çıkarılma ihtimalinizin 10'da 1'ini bile barındırmaz.
8) Görevde yükselmeler sürekli ve düzenli şekilde mevcuttur.
9) Ücretler diğer bankalara göre gayet tatminkardır.

Şimdilik aktarabileceklerim bu kadar. Yine merak ettikleriniz var ise bilebildiğim ve araştırabildiğim kadarı ile cevaplandırmaya çalışırım. Yorum kısmından düşüncelerinizi veya sorularınızı aktarabilirsiniz.

Ben şimdi yine sizler için nasıl faydalı olabilirim diye düşünmeye çekiliyorum, hoşçakalın.

Yorum Gönder

 
Top