0
Avrupa ülkelerinde ve diğer ülkelerde, bizim ülkemizde olduğu kadar rağbet yok memurluğa. Peki bizdeki popülaritenin kaynağı nedir? Elbetteki İş Güvencesi kavramına verdiğimiz önem...


Her ne kadar ülkemizle bazı konularda gurur duysak da iş olanakları açısından iyi bir pozisyonda olmadığımız yadsınamaz bir gerçek. Ekonominin de zaman zaman kırılgan yapı içerisine girmesi, özellikle üniversiteden yeni mezun olanları KPSS memurluk sürecine itiyor.Tabi buradaki eğilim zorunlu olduğu kadar irade içi olarak da gerçekleşiyor.


Neden KPSS memurluk tercih ediliyor?

KPSS memurluk tercihlerini belirleyen iki ana faktörü dile getirebiliriz:

1) Devlet güvencesi ile iş sahibi olma.
2) Özel sektördeki yoğunluk ve yoruculuktan kaçınma.


Üniversiteden mezun olur olmaz iş imkanları pat diye önümüze serilmiyor. Zaten çok sayıda mezun olmuş rakibiniz mevcut. Bu ortamda maddi anlamda yeterlilik sağlayan bir iş bulmak zor olmak ile birlikte bundan feragat etseniz dahi iş bulamayabiliyorsunuz. Özel sektörün emek sömürücü yapısı ile işe girmiş olsanız da mutlu olamıyorsunuz. Bunların hepsi KPSS memurluk sürecine itiyor bizi. Yine genel çalışma karakterimiz de bizi memur olmaya sevkediyor. Misal sürekli bir iş, sürekli bir maaş vs. gibi risksiz bir iş hayatı isteği de bizi KPSS memurluk sürecinde bir aday yapıyor.

Tüm bu gerekçeler ışığında adaylara hak vermemek mümkün değil. Madem ki mümkün değil, kendini KPSS memurluk süreci içinde görenlere faydalı olabilmek adına faydalı olmaya çalışacağım.

Sizler için nasıl faydalı olabilirim diye düşünmeye çekiliyorum, hoşçakalın.

Sonraki
Sonraki Kayıt
Önceki
Önceki Yayınlara Bak.

Yorum Gönder

 
Top